woensdag 27 augustus 2014

septemberthee


De illustraties die ik [met ontzettend veel plezier !] voor de kinderkookpagina van de Educare maak, zet ik niet op mijn website of weblog. Dat komt omdat we met de recepten en illustraties nog plannen hebben. En voor die plannen is het een beetje jammer als ik de illustraties al van tevoren openbaar maak.
Voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Dit is maar een onderdeel van een recept dat over twee jaar [ongeveer] in de Educare komt. Ik vind dat ik het hier nu wel mag delen.
Septemberthee [het recept heb ik natuurlijk van de kabouters].
Pluk braamblad en als je toch aan het plukken bent; ook wat bramen, brandneteltoppen, paardenbloemblad, watermunt [of een andere muntsoort], lijsterbessen, rozenbottels. Ik heb de rozenbottels voor de zekerheid doorgesneden en de pitten verwijderd maar volgens mij is het niet echt nodig. En mocht het toevallig in je tuin staan, pluk dan ook nog wat citroenmelisse en stevia. Doe alles in een kopje, of als je overal veel van hebt, in een theepot.  Giet er water over. Laat even trekken. Mmmmm, de hele keuken gaat er naar ruiken.
 Echte kruidenvrouwen vertellen dat je zulke thee├źn niet dagelijks moet drinken maar voor genoeg afwisseling moet zorgen. Dat lijkt me geen probleem, er zijn nog zoveel andere blaadjes, bessen en bloemen die je kunt plukken.